ואללה? באקלאווה!

אחרי בקשות חוזרות ונשנות של פעילים, תורמים וחברי מרכז הבלוג 'רחוק מהעין', הסכמתי לכתוב טור אורח.
שמי נעם (השם המלא שמור- לא הכי טוב- במערכת), נשוי באושר, אב לשני ילדים, חתולה מזדקנת ומתגורר באחד מקיבוצי סן פרנסיסקו.

גילוי נאות, הכשרון האמיתי מאחורי הפוסט הזה הוא אשתי, אני רק המוציא לפועל. סנג'ר. כמו מסנג'ר רק בלי המסג'.

המין האנושי נחלק לשניים, אלו שאומרים באקלאווה ואלה שאומרים באקלבה (בלי דגש בב'). זה די ברור שהסוג הראשון הם אשכנזים שמשחקים אותה מזרחיים וגם קוראים לדאבל בשש-בש דובל. ואילו הסוג השני הן מבוגרות לקראת גיל הישיבה.

היסטוריה – מקורות יודעי דבר (ויקיפדיה) מספרים שבמאה השמינית לפנה"ס (אל תתפסו אותי בדיוק על המאה, לא אני ספרתי) האשורים המציאו את הבאקלאווה ואילו הימאים היוונים שהגיעו לאשור הביאו אותה עמם לאתונה ואף שכללו אותה ע"י המצאת טכניקת רידוד הבצק לעובי של עלה ומכאן גם שמו – בצק פילו (עלה ביוונית).

לבאקלאווה יצא מוניטין של מאפה מסובך להכנה ובפועל לא כך. אנחנו נתמקד בסוג ללא אטריות הקדאיף כי לטעמנו זה יותר טעים אבל על טעם וריח אין להתווכח.

 30 דק' והבאקלאווה בתנור.

אז בואו נתחיל, אופן ההכנה מתחלק לשלוש – הבצק, התערובת והסירופ.

ראשית עליכם להצטייד בחבילת בצק פילו (Filo dough) שאפשר למצוא בסופר המקומי באחד המקררים. טיפ – עדיף לחפש אחר הבצק כאשר דלת המקרר סגורה. אחרת זה נורא קר וגם כי הדלת מתמלאת אדים ואז אתה (כלומר אני) לא רואה כלום כשאתה חוזר לחפש בדלת הזו ואז מביא בצק אחר, חוזר הביתה, ואז שוב חוזר לסופר, הבנתם…?

לענייננו, יש להוציא את הבצק מהאריזה (עם האריזה זה יוצא פחות טעים) ולפרוס את הבצק – לא צריך לרדד. עכשיו יש לתת לבצק לנוח בצד, הרחק מהישג ידם של ילדים ושאר מנשנשים.

לשם הכנת המלית יש להכין תערובת של  200 גרם שקדים, 200 גרם אגוזי מלך שאפשר למצוא אצל יוסי הסוחר (Trader Joe’s) הקרוב למקום מגורייך ו- ¾ כוס סוכר.

המשקל שלנו יותר משוכלל משל רון ... רק שתדעו.

יש לשפוך הכל לתוך מעבד מזון (פוד-פרוססור בעברית צחה) או בלנדר. התערובת צריכה להיות טחונה דק או גס. לא להתעצל ולהשתמש באבקת סוכר – צריך להרגיש קצת את הגרגירים (אתם מרגישים?), עכשיו יש להוסיף לתערובת כף קנמון וכפית הל (Cardamon).

יש להמיס מקל חמאה במיקרו לכדי נוזל ולהניח בצד לעת עתה ולחזור לבצק

נראה לי שהורדתי את העטיפה לפני שהכנסתי למיקרו

מפרידים שלושה עלים משאר העלים בחבילה, על כל עלה מורחים חמאה ומניחים עלה מעל עלה. לא נורא עם יוצא קצת מקווצ'ץ (כן כן ככה כותבים…). חשוב – הקפידו ששאר העלים יהיו בסביבה לחה ולכן מומלץ להניח מגבת לחה מעל שאר העלים שלא בעבודה.

דפי גלגול אכילים...סטארט-אפ...

עם המברשת הזאת גם צבענו את השירותים בבז'

מפזרים את המלית של תערובת השקדים והאגוזים באופן אחיד על כל העלים

נכון מלית יכול להיות גם שם של דוגמנית?

מגלגלים לגלילה הדוקה, תוך כדי גלגול מורחים חמאה על הצד העליון של הבצק (אם אין לכם ניסון קודם בגלגול פנו לסטלן הקרוב למקום מגורייכם)

ג'וינט מהאגדות ...

לאחר שהכנו כמה גלילות מעבירים לתבנית עם דפנות גבוהות. רצוי שהגלילות ימלאו את כל התבנית ושלא יהיה מרווח (כי אחרת יהיה מרווח) וגם כי בסוף האפיה שופכים את הסירופ מהסיר לתבנית עם הבאקלוואה.

זה לא ג'חנון ... זה באקלאווה של אלופים.

להכניס לתנור שחומם מראש ל – 350 מעלות פרנהייט (צלסיוס זה פאסה) לכ-20 עד 30 דק' תלוי בתנור

בזמן שהבאקלאווה בתנור, שמים בסיר כוס וחצי סוכר + כוס מים. יש להביא את הסיר לרתיחה (תכלס זה את הנוזל ולא את הסיר עצמו) ולהוסיף כרבע לימון ולהסיר מהאש.

את הבאקלאווה שבתנור יש להוציא כשהיא הופכת שחומה למעלה ולמטה (לכן עדיף לאפות בתבנית שקופה) ושופכים עליה את הסירופ החם (לא להבהל אם הבאקלאווה תבעבע קלות, היא לא מרגישה כלום).

אין שום דבר מתחכם לכתוב על תמונה כזאת.

לקרר ולהגיש (אחרת זה ישרוף לכם את הלשון וכל השבוע תכעסו עליי)

ככה אשכנזים מגישים באקלאווה.

למי שרוצה להגיע לתכל'ס הנה גרסא מקוצרת:

חבילת בצק פילו

למילוי-

200 גר שקדים טחונים

200 גר אגוזי מלך טחונים (אצלנו רק טחונים)

¾ כוס סוכר

כף גדושה של קנמון

כפית שטוחה של הל (cardamon)

מקל חמאה

לסירופ-

כוס וחצי סוכר

כוס מים

כמה טיפות לימון (בערך רבע לימון)

אופן ההכנה:

לטחון את השקדים והאגוזים במעבד מזון עם סוכר, כף קנמון וכפית הל.

להמיס מקל חמאה במיקרו או בסיר קטן

קחו שלושה עלים ומרחו כל אחד היטב בחמאה והניחו אחד על השני.

פזרו את המילוי וגלגלו לגלילה ארוכה – הניחו בתבנית וחזרו על הפעולה עד שתסיימו את המלאכה.

הכניסו לתנור בחום 350 מעלות פרנהייט עד שמשחים.

להכנת הסירופ – חממו בסיר כוס וחצי סוכר כוס מים עד רתיחה, הוסיפו רבע לימון הורידו מהאש.

לאחר שהבאקלאווה מוכנה הוציאו מהתנור ומזגו את הסירופ על המאפים.

בתיאבון.

About these ads

, , , , , , , ,

  1. #1 מאת Selly Barr ב-אוגוסט 8, 2011 - 1:55 am

    כל הכבוד!

  2. #2 מאת Sharon Gur ב-אוגוסט 8, 2011 - 4:18 am

    פוסט משעשע ביותר! באמת חשבתי שבקלאווה זה דבר מסובך וארוך, הגיע הזמן לבחון אם לאיטלקים יש בצק פילו במקררים.

  3. #3 מאת ירון לוי ב-אוגוסט 8, 2011 - 10:41 am

    גדול !!! אני בא לטעום

  4. #4 מאת Doron ב-אוגוסט 8, 2011 - 11:42 am

    אתה צריך לקבל טור קבוע לא אורח, כתבת מקסים ובעיקר מצחיק!
    האופה, לכי על זה, יצא מעולה

  5. #5 מאת נעמה ב-אוגוסט 8, 2011 - 2:13 pm

    נראה מדהים! לגבי הטעם, אי אפשר לדעת . . . צריך לבדוק בקפדנות ובאופן אישי. . . ואז תהיה תשובה מדעית . . . בקיצור – אני רוצה ביס!!!!

  6. #6 מאת yosi ב-אוגוסט 8, 2011 - 2:32 pm

    נעם(או מי שלא תיהיה) אתה גדול

    אחותי שאפו עלייך, אתה עושה שימוש נאות בבעלך

  7. #7 מאת rinat ב-אוגוסט 8, 2011 - 5:16 pm

    הרבה נחת הבאתם לי שניכם…בנדיצ'ס מאנוס….

  8. #8 מאת Tomer ב-אוגוסט 9, 2011 - 4:43 am

    אי אפשר לאכול ככה בקלוואה כשנקרעים מצחוק.

  9. #9 מאת romi's cookies ב-נובמבר 30, 2011 - 2:11 pm

    אהבתי מאוד, כל הכבוד, ההערות שלך הצחיקו אותי עד דמעות. נחמד להתחיל כך את היום. תודה.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

הרשמה

קבל כל פוסט חדש ישירות לתיבת הדואר הנכנס.

הצטרפו אל 49 שכבר עוקבים אחריו

%d בלוגרים אהבו את זה: