סרט בורקס

 

 כשזוגתי ואני הגענו לפה לפני קצת פחות מחמש שנים נחה עינינו יום אחד על בורקסים עסיסיים במאפיה חביבה אי שם בדרום המפרץ ובלי לחשוב פעמיים רכשנו לנו שתי חתיכות כדי לכרסם להנאתנו ולהזכר בטעם שכ"כ היה חסר לנו … מה רבה היתה האכזבה כשגילינו (מיד אחרי הביס הראשון) שמדובר בכלל במאפה מתקתק שנראה כמו בורקס ועשוי מבצק עלים אבל ממולא במחית תפוחים. במבט נוסף גם ראינו את הפתק שכתוב עליו Apple Turnover…. ממממ… זה בודאי לא תרגום חופשי לאנגלית של המילה בורקס.

אךךך….. הטעם הנימוח של בורקס גבינה חם (כזה ששורף לך את הלמעלה של החיך)…. איפה מוצאים כאלו?

את התשובה לשאלה הזאת אני כנראה לא אמצא, אבל להכין בורקסים בעצמי זה כבר סיפור אחר שמיד יסופר פה בפרוטרוט….

גילוי נאות ,לפני שאתם נכנסים להרפתקאה המופלאה ,תדעו שאת הבורקסים הקפואים של שלושת האופים או משהו בסיגנון ניתן למצוא במעדניות הישראליות פה ושם , אבל בינינו … לטעם הזה אף אחד לא ממש מתגעגע פה.

אוקיי, אז לאחר מחקר נרחב אודות בצק הבורקס הידוע לשימצה נודע לי שלהכין את הבצק בעצמך אתה צריך להיות לא שפוי, מובטל, בפנסיה או מעל גיל 80 ואתה לא מכיר משהו אחר. אז פניתי למחוזות אחרים…

 בצק הבורקס , בעיקרון בצק עלים , מצרך דיי נדיר בסופרמרקטים המקומיים שעמוסים בכל טוב כמו למשל ערימות של מיקסים לפנקייק, ואפלים, עוגות שוקולד מבערך 700 חברות שונות ובאלפי טעמים… לא ראיתי אף פעם מישהו קונה את זה – אבל יכול להיות שגם לא ממש התעכבתי שם ליד המדף הזה … אחרת למה זה שם אם אף אחד לא קונה את זה?

אז את הבצק המיועד אפשר למצוא ב Safeway במחיר מופקע של 6.49$ ולאחר שתפרדו מסכום אסטרונומי זה (שבמחיר הזה תקנו בישראל 40 קילו בורקסים גבינה בערך) תהיו הבעלים הגאים של שני דפי בצק עלים ( Puff Pastry באנגלית ) שישמשו אתם נאמנה להכנת כ 40 בורקסים קטנים, משולשים ומאד משמינים. ממליץ בחום על Pepperidge Farm Puff Pastry Sheets שמיוצרים ע"י חברה מצוינת שהבצק עלים שלהם גם כשר פרווה (שזה לא חוכמה כי נראה לי שרק יהודים קונים את זה). חפשו אותם במדפי הקפואים ושימו לב שאתם קונים את הדפים ולא את הקונכיות… אריזה דומה….

Pepperidge Farm Puff Pastry Sheets - אפשר למצוא ב SAFEWAY

 שמרו את הבצק בהקפאה כמובן והפשירו אותו במקרר ,במקרה שלנו טמפרטורת החדר היא בערך אותה טמפרטורה של המקרר בעונה הזאת של השנה אז אני פשוט מוציא החוצה מהמקפיא , כמה שעות לפני השימוש . בשום פנים ואופן אל תתחרטו באמצע ותחזירו אותו למקפיא או תתנו לו לחכות בחוץ יותר מידי זמן כי אז הדפים ידבקו ויהיה לכם מקסימום מלאווח … שזה לא רע בעצם עם עגבניה מרוסקת ביצה וסחוג…אמממ… חזרה לבורקסים…

לפניכם החומרים למילוי הבורקסים

נתחיל דוקא במלאכת הכנת המילוי:

 להכין מילוי לבורקסים זה פשוט וקל – אין מלאכה קלה מזו … בעיקרון אני אמליץ לכם על המילוי הקלאסי , אבל אתם יכולים להשתולל ולהוסיף ככל העולה על רוחכם לתערובת כשהאופציות המומלצות והסטנדרטיות הן זיתים , תרד,תירס …. ויד הדימיון תעזור לכם להגיע לפעמים לתוצאות שבורקס עמיקם יהיה גאה בכם. עם הגבינות אפשר גם לגוון אבל להתמקד בגבינות קשות כדי שזה לא ינזל מהבורקס החוצה ויהרוס לכם את כל הפואנטה…

אז מה שעושים זה לוקחים קערה בינונית ומערבבים ביחד כוס גבינה צהובה מגורדת (הכי קרוב שמצאתי זו גבינת המוצרלה שבאה כבר מגורדת באריזה לעצלנים) , וכוס גבינת פטה יוונית מגורדת שגם אותה אפשר למצוא ב Safeway )אם אתם מתכוונים לעשות הרבה בורקסים אפשר גם למצוא בקוסקו באריזות גדולות וחסכוניות) , שברו מלמעלה ביצה של תרנגולת (וזה כי ביצה של יען היא גדולה מידי וביצה של יונה קטנה מידי) . ערבבו היטב עד שנוצרת עיסה יציבה וריחנית. אין צורך להוסיף מלח – יש מספיק בגבינת הפטה.

 
 

החומרים למילוי בקערה....

 

 אפשר עכשיו לחמם את התנור ל400 מעלות פרנייט (200 צלזיוס אם זה מעניין מישהו בישראל – למה שלא תכינו בורקסים שם …. מפונקים) עד שנסיים להכין את הקטנטנים הוא יהיה כבר חם ומוכן…

חזרה לבצק….

בזקו (חולה על המילה הזאת… בזקו…) קצת קמח על משטח העבודה ועל הבצק כדי שלא ידבק לכם וקדימה. לרדד בעדינות את הבצק וליצור ריבוע\מלבן\מעוין\משושה\מתומן …. מה שיוצא לכם רק שיהיה דק מספיק ונוח לעבודה ולחלוקה לריבועים קטנים .

הבצק עלים מרודד

ועכשיו הבצק שרידדנו מחכה שנחתוך אותו לריבועים ואותם נעמיס במילוי שהכנו ונקפל מקודקוד לקודקוד לצורת בורקס משולש – הוא חיכה מספיק עכשיו תעשו את זה , דווחו לי שתסיימו.

הנה הם , מועמסים במילוי....

 

עוד זוית על החברה....

עכשיו נעביר לתבנית – מומלץ להניח על נייר אפייה , זהירות לא לקנות את הנייר שעווה כי הוא לא מתאים לדברים האלו , פשוט נייר אפייה רגיל.

 למרוח בביצה את הבורקסים הקטנים בביצה ששלקנו (עוד מלה שאני אוהב כמו בזקו) מבעוד מועד ולפזר שומשום למעלה כאוות נפשכם.

 במאמר מוסגר על השומשום – גם הוא עולה בסופרים הרגילים כמו זהב , ומשום מה הוא נמכר שם כתבלין באריזות של 15 גרם ב 6 דולר. כדי להשיג שומשום במחיר נורמאלי תאלצו לסור לאחת החנויות שמתמחות במוצרים מכל העולם ועל זה נדבר באחד מהפוסטים הבאים… אך כדי לא להשאיר חור בעלילה אני אפנה אתכם ל World Market בפאלו אלטו (782 San Antonio Road) או ב -Rainbow Market בסן פרנסיסקו (1745 Folsom Street) או שתקנו ביוקר ב Safeway …. מה שבא לכם.

ממש לפני התנור - מרוחים בביצה ועם שומשום....

 להכניס את התבנית לתנור ולהמתין עד שהבורקסים ישחימו ויפיצו ריח שידביק לכם את הלשון לחלון הקטן של התנור …. להוציא להמתין עד שתתקרר קצת הגבינה ולטרוף את זה….

 

מוכן !!!!!

 

תנו לי ביס ... אם יש לכם אומץ...אני רותח מבפנים...

 

 המתכון לכאלו שלא מעוניינים בשטויות שאני כותב למעלה:

מצרכים (לכ-40 בורקסים קטנים):

חבילה אחת של בצק עלים Pepperidge Farm Puff Pastry Sheets

  2 ביצים (אחד למילוי ואחד למרוח על הבורקסים , מי שמתקמצן יכול לחלק אחת בינהם)

 1 כוס גבינה צהובה מגורדת (כאלה שקונים כבר מגורדות … אתם יודעים)

1 כוס גבינת פטה יוונית (או כל גבינה קשה אחרת שבא לכם)

 שומשום

אופן ההכנה:

להכנת המילוי ערבבו את הגבינה צהובה , גבינת הפטה והביצה בקערה.

חממו את התנור ל 400 מעלות פרנהייט (200 מעלות צלזיוס) רדדו את הבצק על משטח מקומח לריבוע דק וחלקו לריבועים שימו את המילוי באמצע הריבועים שנוצרו וקפלו מקודקוד לקודקוד לצורת משולש הניחו בתבנית גדולה על נייר אפייה מרחו בבביצה ופזרו שומשום.

הכניסו לתנור וחכו בסבלנות עד שהבורקסים משחימים . בתיאבון.

  1. #1 מאת Kfir ב-ינואר 9, 2011 - 10:47 am

    Nice Ron. Since poker player is not an option for you maybe
    a Cheff. Is good idea or writer I enjoyed your blogman

  2. #2 מאת בורגי ב-ינואר 9, 2011 - 4:02 pm

    נראה טואוב! כבר שורף לי בלשון מהמחשבות על הכוויה… יש
    סיכוי למצוא אצלכם בצק עלים עם חמאה במקום מרגרינה? כי אז זה גם יותר
    טעים וגם פחות, אפעס, רעיל 🙂 אני בכלל עושה דברים כאלה מבצק שמרים
    (של פיצה) וזה יוצא מעולה.

  3. #3 מאת דן קשאני ב-ינואר 10, 2011 - 3:16 pm

    טוב, א' יש'ך כזה כתב של בת.. ב' צריך ללמד אותך לעשות לבלס
    בפוטושופ ולשדרג את התמונות שלך, ג' אני אחושילינג רעב עכשיו ובא לי
    בורקס נ.ב למה שלא תקדיש פוסט זה ליוסף שילוח ז"ל ?

  4. #4 מאת configurator ב-מאי 3, 2011 - 8:42 am

    ניסיתי עכשיו להכין בורקס בפעם הראשונה – יצא מצוין! תודה על המתכון, כולל התרגומים לאנגלית שעזרו לי מאוד.

  5. #6 מאת מגשי אירוח ב-נובמבר 25, 2011 - 12:22 am

    אני חייבת להודות, לרוב אני ניגשת להכנת בורקסים ביתיים, מבינה כמה עבודה נדרשת ומוצאת את עצמי קונה בורקסים מוכנים במאפיה…
    אך המתכון נראה לא מסובך ועושה רושם שהתוצאות טובות, לכן אני מתפתה לנסות להכין סוף סוף בורקס ביתי אמיתי.
    השאלה האמתית היא היכן אני יכולה להשיג את המוצרים הללו בארץ?

    • #7 מאת ronkashani ב-נובמבר 25, 2011 - 2:17 am

      לא מסובך… בצק עלים זה בצק עלים ( הכי קל למצוא בסופרים) גבינת פטה זה גם לא בעיה …. והשאר … ביצים,גבינה צהובה וכו – לא נראה לי שתתקשי למצוא…:)

    • #8 מאת configurator ב-נובמבר 25, 2011 - 2:28 am

      בארץ זה קל – יש שומשום בכל סופר. בלונדון היה קשה למצוא שומשום ובסוף עשיתי בלי – בסופר אנשים אפילו לא שמעו על הדבר הזה! זה מוזר, כי הם כן שמים שומשום על לחמניות…

  6. #9 מאת ronkashani ב-נובמבר 25, 2011 - 7:37 am

    יש לי רעיון בשבילך שהיה נשמע לי הזוי בהתחלה אבל יכול לעזור לך מאד … אפילו בלונדון … נסה את EBAY…. יש להם שומשום ואפילו במחירים סבירים בהחלט!!!

כתוב תגובה לronkashani לבטל