שקשוקה למתחילים או חביתה למתקדמים

לפני שמדברים על שקשוקות, כמו שבטח כבר הבנתם, המתכונים שאני עומד לפרסם פה לא הולכים להיות מסובכים וגם לא תמיד הכי בריאים או נטולי טראנס (שזה בכלל סוג של מוזיקה שאני לא מבין למה הדביקו אותו לשומן…).

כן כן … גם אני קונה כבר בעיקר ירקות אורגנים, אוכל ביצי חופש ודואג שהילדה שלי תשתה חלב ללא הורמונים סינטטים – אבל עם זאת אני לפעמים חוטא לדברים הקטנים בחיים שעושים לך טוב בחיך ובנשמה וטומן את הראש בחול לכמה דקות (לפחות עד שאני מסיים את הביס) רק כדי לשמור על שפיות בעולם שנהיה כ"כ בריא ומודע לעצמו ….זה אני – כל אחד והסרט שלו ….

וחזרה לשקשוקות, אז אמא שלי רצתה שאהיה דוקטור ובאיזשהו שלב נראה לי שהבינה שאפילו ד"ר שקשוקה לא ממש יצא ממני –  אבל אני חושב שפה בארה"ב אחרי חמש שנים הגעתי לרמה של לפחות אח מוסמך בשקשוקות וזה בלי להתרברב יותר מידי.

אם יש משהו שקל להכין ומזכיר לי כ"כ את הטעמים הישראלים האוטנטיים זה שקשוקה. יש לנו את כל המצרכים בהישג יד וכל מה שצריך זה לזרוק אותם למחבת ולשקשק ….

אז למה לעזעזל אתם צריכים אותי כדי להכין שקשוקה? אז זהו שאני לא יודע למה – אבל מכיוון שבפוסט על הבורקסים היו כל כך הרבה צפיות, הרבה יותר מכמות החברים שלי בפייסבוק, הגעתי למסקנה שלא סביר שכל חבר נכנס לבלוג חמש פעמים, משמע  – יש לי קהל פה, עכשיו נותר לי לבדוק כמה הוא מסור.

קצת היסטוריה על השקשוקה – מקורה של השקשוקה הוא ברומא העתיקה … סתם סתם… אני לא חושב שזה מעניין מישהו מה מקור השקשוקה. מה שמעניין זה כמה חריפה היא, כמה ביצים יש בה ואיפה אני מוצא חלה טריה לנגב את הרוטב שנשאר במחבת?

אז את השקשוקה שלי אני אוהב חריפה, או כמו שאומר חברנו השקשוקונר עובד מיהוד "אחד שקשוקה להתעלל". אתם יכולים לדלג על השלב שבו אני מוסיף את הפלפל החריף, להמעיט בפלפל שחור ושום ותצא לכם שקשוקה רגועה וסלחנית לחיך, לשפתיים ולעוד כל מיני מקומות.

טיפ קטן ומאד חשוב על הכנת שקשוקה – כדאי מאד לחתוך ולהכין את כל הירקות ולשים את התבלינים לידכם ב"היכון" כי כשמתחילים להכין אין זמן להזכר ששכחתם לקלף שום, לפתוח את קופסת הרסק וכולי וכולי… תאמינו לי- לשמוע עצה כזאת מבלגאניסט כמוני זה נדיר.

לעסק – הכנת שקשוקה מארבע ביצים (בד"כ שני אנשים רעבים מחסלים אותה בקלות)

כדי להכין שקשוקה  צריך ולא יעזור כמה תבכו לקלף ולחתוך בצל לבן ועסיסי לקוביות קטנות …

בצל חתוך לקוביות

עגבניות , הכל הולך …. כל הצבעים והמינים מה שאתם אוהבים – צריך כ  4 עגבניות בינוניות או 5-6 קטנות

עגבניה , עגבניה אותך קניתי יד שניה...

אני אוהב להוסיף פלפל אדום או צהוב או חצי צהוב חצי אדום תלוי במצב רוח (הירוק קצת מר אז אני לא חובב גדול שלו בשקשוקה).

פלפלים מהונדסים

עכשיו צריך לחתוך גם כמה עלים של פטרוזיליה, כוסברה למי שאוהב (ככה חצי כוס מכל אחד) ושתי שיני שום קצוצות.

(לא מסובך – אתם לא צריכים תמונה לכל דבר…)

פלפל חריף זה כבר כמו שאמרתי העדפה אישית – אני אוהב להוסיף פלפל הבאנרו Habanero שמקורו בקובה (מכאן שמו מ-הוואנה), שזה פלפל קטן אבל ממזר, חריף אש וכמה שהוא קטן ככה הוא חריף (אפשר למצוא אותו בכל סופר) אם בא לכם קצת פחות חריף לכו על החלפיניו Jalapeño  הספרדי-מקסיקני שהוא ירוק וחריף אבל במסגרת הנורמאל. למי שלא לא רוצה להסתכן יותר מידי פשוט תוסיפו קצת פלפל אדום חריף יבש (כמו זה ששמים על פיצה) ואז תוכלו לשלוט על החריפות בקלות ולהוסיף מידי פעם תוך כדי טעימה.

דרך אגב אני מגדל את החבניירו שלי במטבח – כרגע בחורף היבול דל אבל בקיץ גדלים שם להביורים קטנים שמהווים אתגר לכל חובבי החריף באשר הם ואין גאה ממני כשאני רואה את הקטנים שלי מעוותים את פניהם של האורחים כשהם טועמים את השקשוקה "להתעלל" שלי …חחח….

פלפלים חריפים טילים....

חוץ מכל אלה, שימו לכם בצד גם רסק עגבניות (2 כפות) ותבלינים למינהם – מלח , פלפל , כמון וכל מה שבא לכם – איזה טעם שמתחשק לכם להוסיף מתקבל בברכה (חוץ משוקולד ותאנים שניסיתי וזה לא משהו).

 

כל המצרכים ערוכים ומוכנים למסדר המפקד

אה וארבע ביצים …. חחח… לא לשכוח זה חשוב….

 הגיע הזמן לחמם את המחבת לאש בינונית גבוהה ולשים שתי כפות שמן (וזהו לא נוסיף יותר שמן – מבטיח!!). אני משתמש בשמן חמניות ששמעתי שהוא יותר בריא לטיגון – אבל כל שמן הולך פה טוב.

עכשיו זרקו פנימה את הבצל והפלפלים – הם צריכים להיות ראשונים על האש , תנו להם 3-4 דקות פור כמו שאומרים כדי שהבצל יזהיב והפלפלים טיפ טיפה יתרככו.

 

בצל ופלפל במחבת - נהנים להם בכיף שלהם

נוסיף כעת את העגבניות שחיכו כ"כ יפה בצד. קדימה, לא לחשוש, זרקו אותן פנימה וערבבו היטב עם המיץ שלהן. העגבניות יהפכו את הבלילה שלכם ליותר מימית וכך אנחנו רוצים אותה. אפשר לשחק עם רמת הסמיכות ע"י הוספת מעט מים בהמשך אם זה נהיה סמיך מידי (אבל זה לא ממש חובה ועדיף לא להגיע לזה …)

 
  

עגבניות שובבות מצטרפות לחגיגה

עכשיו הוסיפו את רסק העגבניות, את הפלפל החריף שבחרתם, השום והירוקים (כוסברה והפטרוזיליה) המשיכו לערבב תוך כדי שאתם מתבלים במלח, פלפל ושאר תבלינים שנפשכם חפצה – אל תתביישו תתטעמו מידי פעם ותראו מה חסר ….לא עם האצבע…. זה חם…

שאר הכנופיה מצטרפת ... זהירות עם הפלפל...

תנו לעסק להתבשל 3-4 דקות על אש נמוכה, אפשר לכסות את המחבת כדי למנוע מהרוטב להסמיך יתר על המידה – אבל זאת החלטה שלכם, רבותי, איך אתם אוהבים את השקשוקה שלכם?

מתבשל לו הרוטב ....

זה הזמן להוסיף את הביצים …. פשוט לשבור אותן בזהירות מעל השקשוקה (אפשר לשבור אותן אחת אחת בכוס נפרדת כדי לוודא שהצהוב לא נפצע בדרך…. זה קצת מבאס כשזה קורה).

הוספנו את הביצים

עכשיו תודאו שאתם עדיין על אש נמוכה – ותסגרו את המכסה , השקשוקה שלכם תהיה מוכנה בעוד כמה דקות.

לשים מכסה ולהנמיך את האש

אני בד"כ מחכה 2-3 דקות עד שאני רואה שהלבן של הביצה מתקשה ואז מוריד – אם אתם אוהבים גם את הצהוב קשה חכו עוד קצת …

לפני שמורידים מהאש לסחוט חצי לימון קטן בשביל החמצמצות (לא חובה …)

 

מוסיפים לימון

להוריד מהאש ולהגיש ככה כמו שזה בתוך המחבת … עם חלה טרייה של שבת….

להגיש בגאווה גדולה ( תכינו מים קרים בצד זה חריף)

ואם כבר מדברים על חלות טריות – אולי זה הזמן לשתף איפה מוצאים אותן אצלנו –

בסן פרנסיסקו מצאתי חלות מדהימות שמכינים ביום שישי בלבד ב  La Boulange the Cole  רשת בתי קפה ומאפייה צרפתית מאד נפוצה בעיר. יש להם כמה וכמה סניפים, אבל את החלות מצאנו בנתיים רק בCole.

הכתובת שלהם 1000 Cole Street  San Francisco  . אני בטוח שאפשר למצוא עוד מקומות בעיר עם חלות אבל מכיוון שהחלות שהזכרתי כ"כ טובות ורכות וגם כ"כ קרובות אלינו הביתה לא טרחנו ממש לבדוק עוד אופציות (אתכם הסליחה).

בדרום המפרץ יש גם כמה וכמה אופציות – וכמובן שפניתי לדורית שגרירת הבלוג בדרום המפרץ להמלצות (אני סומך עליה בעינים עצומות, אז לא ממש בדקתי בעצמי…)

Oakmont Produce Market ב 810 West Hamilton Avenue, Campbell, CA  – יותר מכולת \ירקן מקומי.

וב – International Food Bazaar שממוקם ב2052 Curtner Avenue, San Jose, CA 95124

אני בטוח שיש עוד מקומות ואתם מוזמנים לשתף את העוברים ושבים בבלוג בתגובות אם יש לכם המלצות – אתם יודעים הכי טוב.

בתאבון!

 

 

מתכון לכאלו שלא מעוניינים בשטויות שאני כותב למעלה:

מצרכים למחבת בינוני לשני אנשים –

4 ביצים ( או חמש או שש כמה שבא לכם)

4-5 עגבניות חתוכות לקוביות

1 בצל גדול חתוך

1 פלפל אדום או צהוב (או חצי חצי) חתוך לקוביות.

חצי כוס כוסברה קצוצה

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

שני שיני שום קצוצים

2 כפות שמן (לטיגון הבצל)

2 כפות רסק עגבניות

1 פלפל הבאנרו חריף טילים.

חצי לימון קטן

מלח פלפל כמון ואיזה תבלין שבא לכם להוסיף לשקשוקה.

חלה טרייה וריחנית להגשה…

אופן ההכנה:

חממו את המחבת לחום בינוני-גבוה , הוסיפו שמן וטגנו את בצל עם הפלפלים הרגילים מס דקות עד שהבצל מזהיב.

הוסיפו את העגבניות החתוכות וערבבו היטב .

הוסיפו את רסק העגבניות ,הפלפל החריף ,הכוסברה, הפטרוזליה השום ותבלינים תוך כדי עירבוב.

הביאו את זה לרתיחה , תנו לזה להתבשל 4-5 דקות בחום נמוך והוסיפו את הביצים מלמעלה.

כסו את המחבת במכסה (עדיף שקוף) ותנו לזה להתבשל עוד 2-3 דקות על חום נמוך עד שהחלמון מתקשה

לפני שמורידים מהאש סוחטים חצי לימון קטן

הסירו מהאש והגישו במחבת עם חלה או לחם טרי.

 

 

 

 

 

  1. #1 מאת נעם ב-ינואר 17, 2011 - 5:37 am

    רון אתה שומר על רמה גבוהה ואני אוהב את זה!

    הטורקים מוסיפים גבינה בולגרית (שזו סתירה או שזה בכוונה תתחילה…) אבל משדרג את השקשוקה.
    חלה (מעולה) יש בכל סניף של יוסי הסוחר (Tader Joe's) – והיא אפילו כשרה

  2. #2 מאת יובל ב-ינואר 17, 2011 - 2:24 pm

    אתה מבין, נבלה, פתחת בלוג בכדי שהישראלים בארה"ב יוכלו להכין אוכל ישראלי גם בארה"ב, ומה שגרמת בסיכומו של דבר זה שאנחנו (בישראל) מקנאים… מה הייתי עושה בכדי שתהיה לי גישה להבאנרו או חלפניו טריים……..

    נראה ונקרא מגניב ביותר, עכשיו הגיע הזמן שתכין גם חלה לבד!

    • #3 מאת ronkashani ב-ינואר 18, 2011 - 3:55 am

      אני עובד עכשיו לתקן את הטעות כתיב שלי …. הבאנרו… לא יודע למה התעקשתי על ח' – אפילו העורכת הלשונית שלי העירה לי על זה והתעלמתי.
      תודה על הטיפים ששלחת לי – אני מנסה להבין איך עושים את כל הדברים האלו בוורדפרס , החצופים לא ממש עוזרים עם הממשק שלהם.

      בכל אופן , תגדל לך כמה במטבח כמוני – הם לא צריכים יותר מידי תשומת לב הפלפלים האלו ( למרות שהם יוצאים קטנים) …. מים ואהבה ויש לך כל 80-90 יום איזה 3-4 פלפלים טריים….

  3. #4 מאת בורגי ב-ינואר 17, 2011 - 4:00 pm

    אני אוהב שקשוקה וזאת בהחלט נראית מצוינת. שמתי לב שאתה דוגל כמוני בז'אנר הפלפלים.
    אפי מוסיף לשקשוקה גם פלפל צ'ומה, אבל אני לא יודע אם זה זמין אצלכם באזור המפרץ. אולי בביקור הבא תקפוץ לשוק בנתניה ותייבא כמה קילוגרמים.
    מיששכר באור יהודה למדתי לשים בעדינות קצת כמון על הלבן של הביצה לפני שהוא מתקשה. תנסה פעם.
    עיראקים בכלל מוסיפים תפוח אדמה אבל זה מוגזם אפילו בשבילי.
    לצערי אין שום דבר במתכון הזה שאני יכול להציע לך להנביט… 🙂

  4. #5 מאת בורגי ב-ינואר 17, 2011 - 4:33 pm

    אה שכחתי להוסיף משהו (כנציג בריאות הציבור): ידידי ר. לוי טוען שפלפלים ירוקים זה בכלל לא בריא ולא אמורים לאכול אותם כי זה בוסר. הנה, נתתי חיזוק להחלטה שלך לא להשתמש בהם.

    • #6 מאת ronkashani ב-ינואר 18, 2011 - 3:56 am

      צריך להקים קבוצה בפייסבוק נגד פלפלים ירוקים – כן כן…. הם מרים,לא בריאים ומיותרים….!!!!

  5. #7 מאת gil ב-ינואר 17, 2011 - 8:30 pm

    רון זה פשוט מעולה.
    יש לי שידרוג שאני מאוד אוהב – את הביצים מפרידים לחלבון וחלמון.
    את כל החלבונים שופכים לשקשוקה ומערבבים טוב. את החלמונים שמים כרגיל אחרי.
    זה נותן שילוב של שני סוגי שקשוקות באחת….

  6. #8 מאת שרון ב-ינואר 18, 2011 - 12:42 am

    אחלה מתכון ואחלה בלוג!
    אגב, חלות אפשר למצוא כמעט על יום בטריידר ג'ו. ביום שישי צריך להגיע מוקדם כי הן נחטפות!

  7. #9 מאת עדי ב-ינואר 18, 2011 - 11:51 am

    אני יכולה להעיד ממקור ראשון- זה טעיםםםםם מאוד(-"

    • #10 מאת ronkashani ב-ינואר 18, 2011 - 12:06 pm

      יפה מאד – הפירגון שדרג אותך למנוי פרימיום של הבלוג שלי , זה אומר שתוזמני לאירועים מיוחדים שבהם תוכלי לאכול מהתוצרת …. ד"א – חן לא יוזמן אם הוא לא ירשם למייל ליסט.

  8. #11 מאת אמא ב-ינואר 18, 2011 - 8:57 pm

    גאון של אמא

  9. #12 מאת מיקי ב-ינואר 24, 2011 - 4:51 am

    סחטיין על הבלוג ! נראה ממש טעים 🙂

  10. #13 מאת עדי ב-פברואר 20, 2011 - 11:49 am

    מחר אני מכינה לבן אני יודיע לך איך יצא(בלי הפלפל החריף כמובן)(-:

  11. #14 מאת יועזר ב-פברואר 5, 2012 - 8:46 pm

    תענוג לקרוא ולראות בצילומים. כך בדיוק אני מכין את השקשוקה שלי בארץ. בגלל חסרון החבניירו (שאותו הייתי טורף בטיוליי באמריקה), אני משתמש בשני סוגי פלפל חריף. הירוק הגדול שקונים בשווקים מיועד לחגיגת הצבע שבשקשוקה, והפלפלים הזעירים היבשים שנקראים כאן: "מקור הציפור" והם נגרסים קלות בבלנדר טרם כניסתם למחבת. השקשוקה הזו מיועדת למיטיבי לסת בלבד. שוחרי הבריאות יכולים להסתפק בפלפלים סודניים.( הו, מי יתנני זרעי חבניירו..).

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: