הילדה שלנו קוראת לזה אננה … אנחנו יותר מכירים את זה כאננס וחשבתי לעצמי שאולי כדאי לכתוב על זה איזה פוסט קטן … כזה זריז עד שהממולאים ירדו מהאש …
הנתון המשעשע שמצאתי באינטרנט בחיפוש זריז זה שמסתבר שהילדה שלנו צודקת וכולנו טועים – השם המקורי הוא "אננה" ולא אננס ומקורו בשבט אינדיאני בדרום אמריקה – פירוש המילה הוא "פרי טוב" ואכן כשמו כן הוא.
האננה – כן אננה , הוא מקור מצוין לויטמין B1 ו B6 וכמו כן עשיר בויטמין C , אז הנה לכם סיבה נוספת להכניס אותו לתפריט שלכם.
הפעם אני לא אפרסם מתכון אלא טיפ קטן שפתח לפנינו עולם שלם של טעם … טרופי כזה …
אז אחד הדברים היותר נפלאים פה בארה"ב זה הקרבה שלנו (יחסית) לקוסטה ריקה – שם גדלים להם פירות טרופים שזוכים למנת גשם מכובדת שהופכת אותם למתוקים ואקזוטים – חוץ מאננסים באים משם גם מנגואים בננות ושאר פירות אקזוטים שונים ומשונים
הסופרים מלאים באננסים עסיסיים שנראים מאיימים קצת כשאתה חושב לעצמך איך לכל הרוחות אני חותך אותם לחתיכות יפות כאלו כמו שקונים במחיר מופקע בקופסאות המוכנות מראש.
אז מצאתי את הפיתרון – זה עולה 8.99$ בSAFEWAY וזה נמצא שם ממש ליד המדף של האננסים – אחרי שתשתמשו בו מספר פעמים אתם תתמכרו ולא תסתכלו יותר על המדפים של האננס החתוך , זה גם יותר זול וגם יותר טעים…
הרבה זמן חשבתי לעצמי האם זה שווה את המחיר ויום אחד אזרתי אומץ וקניתי את חתיכת הפלסטיק הזאת – וחיי הם לא אותם חיים מאז…
אז הנה לפניכם ה Pineapple Slicer מכשיר פשוט וגאוני שיעזור לכם להנות מפרי גן העדן הזה –
ובמיוחד בשבילכם צילמתי כמה תמונות שימחישו כמה זה פשוט וקל להשתמש בו
#1 מאת נועה ב-אפריל 6, 2011 - 11:08 pm
והשיטה לעניים 😉
#2 מאת סלסלת פירות ב-מאי 16, 2011 - 1:14 am
וואו זה נראה כל כך פשוט! ממש החזרת אותי אחורה לחופשה שלי בתאילנד… כל בוקר קמנו וממש רצנו לחוף כדי שאחד המקומיים יחתוך לנו אננס עם המצ'טה הגדולה שלו. בשלב כלשהו החבר שלי גם קנה מצ'טה וניסה ללמוד בעצמו, אבל כנראה שזה כישורים ששייכים רק למקומיים. נקווה שהמכשיר הזה לא יגיע לשם אחרת זה ממש יגזול פרנסה (: