אחת שתיים שלוש … במיה

אני לא אוהב במיה , אף פעם לא אהבתי במיה ולא תראו אותי מזמין מנה עם במיה במסעדה.

עד ש…פגשתי את אשתי, או יותר נכון את סבתא של אישתי – ומכיון שאני לא אורח קבוע במטבחה שממוקם אי שם ברמת גן (אני נחשב אורח מזדמן פעם פעמיים בשנה) אני זוכה לאכול מהבמיה של הנכדה שלה שלא נופלת באיכותה וניחוחה.

זה לא הפך אותי לחובב במיה מושבע – אני עדיין לא מזמין את מנת הבמיה היומית אצל אפי במסעדה הטריפוליטאית החביבה עלי, אך בעקבות המנה שתלמדו להכיר בפוסט הממשמש ובא, למדתי להכיר בבמיה כירק לגיטימי והוא קיבל גרין כארד למטבח שלי.

קצת נתונים על במיה – מקורה באפריקה (אתיופיה אם לדייק) היא קרובת משפחה של הקקאו, הכותנה וצמח ההיביסקוס. היא מסתבר פופולארית בכל העולם – תהרגו אותי לא מבין למה.  הבמיה עשירה בסיבים תזונתיים ויטמין A ו C חומצה פולית סידן ומגנזיום אך עם זאת דלת קלוריות ובהחלט עונה על הקריטריונים של ירק בריא. שמה בארה"ב הוא Okra וניתן למצוא אותה טרייה בעיקר בקיץ וקפואה כל השנה במקררים הגדולים של Safeway.

במיה קפואה ב 2$ ....

אני הולך על הקפואים – למה? כי זה  קל ונוח וחתוך וזמין (אה וגם זול רק 2$ לשקית … פשוט תענוג) , אתם מוזמנים לנסות להכין את המתכון עם במיה טריה ועל כן עליכם לבחור לכם כמות נכבדת של במיה בגודל 7-10 ס"מ פלומתית ועדיף קשה כי עומד לפנינו תבשיל שבמיה רכה תהפוך לעיסה דביקה ולא משובבת נפש.

אם אתם הולכים על הקפואים תצטיידו ב-3 שקיות של 500 גרם של במיה חתוכה (אפשר גם עם שתיים אבל אז יוצא פחות רוטב , והרוטב זה כל הכיף פה) – מצחיק אבל במתכון המקורי של סבתא כתוב חצי קילו אבל הרוטב הזה כ"כ טעים שכל פעם הוספנו עוד חצי קילו כדי שלא יגמר כ"כ מהר …

תנו לבמיה להפשיר בטמפרטורת החדר ונקזו ממנה את המים כמה שיותר – אל תבהלו אם היא מעט דביקה ורירית זה תכונה מעט בעיתית אצל הבמיה והיא לא תזיק לתבשיל שלכם.

מזגו מעט שמן בסיר גדול חממו היטב על אש גבוהה והוסיפו את הבמיה החתוכה פנימה וערבבו היטב … תנו לה דקה שתיים ככה להטגן קלות.

אלוף צילום בתנועה... ת'אמת סתם פוקס...

עכשיו הוסיפו לתערובת את התבלינים – כפית וחצי מלח, כפית פלפל, כפית כורכום. כמו כן הוסיפו קופסא של רסק עגבניות (170 גרם) , מיץ משני לימונים (כן כן, זה יוצא חמצמץ וזה היופי בתבשיל הזה) ושתי כוסות של מים רתוחים.

מלח פלפל כורכום... בנדיבות ...

 

לערבב היטב לפיזור הטעמים, תקנו את התיבול אם צריך (יענו עוד מלח, פלפל וכורכום – מה שנראה לכם חסר) וכל הסיפור לוקח לכם בערך 10 דקות !!!

אם יצא לכם ככה... אתם בכיוון הנכון...

אצלנו שמים את הפולקע בתבשיל בלי העור כדי להוריד את כמות השומן בתבשיל ( יותר בריא ויותר ידידותי לילדים). הנה לכם טריק איך לעשות את זה בקלות – כפפות משפרות את האחיזה והעור מתקלף לו בקלות.

לא לצמחוניים או בעלי לב חלש..

אמא למדה אותי לא לשחק עם אוכל...

מעל התערובת מניחים 7 -6 רגלי תרנגולת טריות או מופשרות (מה שקוראים לו פולקע אצל סבתא או DRUM STICKS אצל הדודים מאמריקה).

פשוט להניח אותם על הרוטב חצי בפנים חצי בחוץ - לא לשכוח מכסה.

עכשיו מנמיכים את האש מכסים את הסיר ומבשלים כ 25-30 דקות עד שהעוף מוכן (איפשהו באמצע הבישול כדאי להפוך את הפולקע – כדי שיתבשל יותר טוב ויתפוס יותר טעמים וצבע…)

הופכים את הפולקעס אחרי רבע שעה ודוחפים קצת פנימה לרוטב ...

כשהתבשיל מוכן מורידים מהאש ומגישים עם אורז לבן, קוסקוס או קינואה ( אני בעד קינואה זה פי 10,000 יותר טעים).

מוכן ומזומן... במיה עם עוף - אליפות!

אצא מנקודת הנחה שאתם יודעים להכין אורז (וקינואה זה בערך אותו דבר עם קצת יותר מים בסיר).

הצעת הגשה רצינית ... לא כמו זאת על השקית של הבמיה.

והמתכון למי שאין לא כוח לקרוא את השטויות למעלה:

עוף עם במיה ( 4-5 מנות) להגיש עם אורז או קינואה-

מצרכים:

6-7 פולקע עוף מופשרים או טריים.

2-3 כפות שמן קנולה

1.5 קילו של במיה טריה או קפואה מופשרת חתוכה גס.

קופסא רסק עגבניות (170 גרם)

2 כוסות מים רתוחים

מיץ סחוט מ- 2 לימונים

כפית וחצי מלח, כפית פלפל וכפית כורכום (תשנו, אם בא לכם, לפי הטעם….)

אופן ההכנה:

שמים את הבמיה במסננת שתפשיר והנוזלים שלה יתנקזו היטב.

בסיר גדול שימו את השמן, הוסיפו את הבמיה וערבבו היטב על אש גבוהה.

הוסיפו את התבלינים רסק העגבניות לימון והמים רתוחים וערבבו היטב.

הניחו מלמעלה את העוף לאחר שהורדתם לו את העור

הנמיכו את האש ובשלו עם מכסה כ 25-30 דקות עד שמוכן (הפכו את העוף באמצע ככה שיתבשל משני הצדדים).

  1. #1 מאת יובל ב-יולי 14, 2011 - 12:34 pm

    מגניב. אני מת על במיה, וזה בלי שיש לי סבתא כזו או אחרת מאחד הצדדים שבישלה במיה (מה לעשות, אף אחד לא מושלם, אשכנזי משני הצדדים).

    לא חשבתי להוסיף עוף לתבשיל במיה… נראה אחלה רעיון וינוסה בהקדם (כרגע הוספתי לרשימה של מה שאני מתכוון להכין בבלוג שלי).

    ד"א – בארץ הבמיה הקפואה מגיעה כשהיא שלמה. יש כזו בארה"ב? מעניין אם יש הבדל בטעם ו/או במרקם.

    ד"א2 – זה שאתה מעדיף קינואה על קוסקוס ועל אורז זה מאוד בעייתי. אפילו קצת גיי הייתי אומר. תפסיק אם זה תיכף ומייד או שיבוא שוטר יאכל אותך.

    • #2 מאת ronkashani ב-יולי 14, 2011 - 11:12 pm

      תגובות לפי סדר החשיבות:
      1. גיי זה בסדר פה … 🙂 כנראה אני משתלב יפה באוכלוסיה.
      2. הבמיה הטרייה פה מגיעה בגדלים שלא רואים בארץ – ממש ענקית , אז לא ממש משקיעים להקפיא אותה שלמה לא ראיתי את זה על מדף הקפואים. אפשר להכין את המתכון עם במיה שלמה (ככה סבתא עושה) אבל פה זה פשוט לא יצא טוב כי הם בגודל של חצילים.
      3. אמרתי כבר שאני לא אוהב במיה?

  2. #3 מאת קרן ב-יולי 14, 2011 - 1:43 pm

    1. אחלה פוסט!!
    2. אני שונאת במיה, אבל אולי שכנעת אותי לנסות את המתכון 🙂
    3. מה עם הפיצה???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #4 מאת חדשה באמריקה ב-יולי 15, 2011 - 4:42 am

    חולה על במיה !
    כבר הולכת לקנות סיר 🙂

  4. #5 מאת Revital ב-אוגוסט 20, 2011 - 5:06 am

    עושה חשק להכין….

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: